Kommande händelser

VÄL MÖTT PÅ ALLA TILLSTÄLLNINGAR            

                                                                         

 • 15.10.2022 Teaterresa till Helsingfors

   

  Den som var på författarkvällen senaste Svenska vecka kommer kanske ihåg, att vår författarfadder Juha Itkonen talade med författarinnan Johanna Holmström bl.a. om hennes bok som i höst kommer som en pjäs på Svenska Teatern:

   

  Attachment.jpeg

  Lördagen den 15.10.2022  kl 16.

   

  Ett drabbande drama om mörker och om ljus och om att vara medmänniska.

   

   

  ”En liten ö ute i det yttersta havsbandet. Vinden drar över den med ovarsam hand, försöker fånga den och kasta den längre ut till havs, men den ligger där den ligger, där den alltid har legat...”

  Föreställningen Själarnas ö baserar sig på Johanna Holmströms succéroman med samma namn. Berättelsen utspelar sig på mentalsjukhuset på Själö i den åboländska skärgården dit kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund och diagnoser skickas - men få av dem någonsin lämnar. Vardagen på hospitalet präglas av längtan och sorg men också av samhörighet, vänskap och livsvilja.

  ”De olyckliga själarna sjunger högt av hela hjärtat. När sången ljuder som starkast är det som om alla rösterna smälts samman till en enda röst.”

  https://www.svenskateatern.fi/sv/repertoar/sjalarnas_o/

   

  Vid anmälan betalas biljetterna till föreningens konto FI80 6601 0010 3131 12. Biljettpriset på parketten är 42 €/st – vid betalning nämn biljettantalet och namnet på den som reserverat biljetterna, om det är en annan betalar.

  Anmälan snarast möjligt till info@tavastsvenskarna.fi och nämn

  - antal biljetter du reserverar - om du deltar i busstransporten - om du har allergier som torde tas i beaktande vid kaffepausen

   

  Föreningen står för busstransport för medlemmar, om vi får en buss fylld från Tavastehus. En icke-medlem betalar för busstransporten 15 € tur-retur (eller kan bli medlem och betala samma summa och få mycket mer). Föreningen bjuder på kaffe med dopp på teatern under pausen.

   

   

   

  taggar: Tavastsvenskar rf  Svenska Teater  Själarnas ö  
    Tillbaka