Kommande händelser

VÄL MÖTT PÅ ALLA TILLSTÄLLNINGAR            

                                                                         

 • 30.09.2022 Diskussionsfestival

   

   

  Diskussionsfestivalen ordnas i Tavastehus i slutet på september. Festivalen ordnas i samarbete med olika aktörer, Yle och Tavastehus stad. 

  Under Diskussionsfestivalen ordnas olika diskussioner med olika teman runt om i Tavastehus. Det svenskspråkiga nätverket bestående av personer från bland annat Bildningsalliansen, Svenska kulturfonden och Svenska folkskolans vänner kommer att ordna ett samtal kring temat ''Lyckan att läsa''   fredagen den 30.9 kl.15.15-16.45 på konstmuseet i Tavastehus. 

  Det är frågan om en tvåspråkig dialog där vi också hoppas föra samman dels olika språkgrupper, men också generationer kring läsandets glädje. I diskussionen kommer Ted Urho att inleda samtalet och diskussionen kommer även att ledas av en facilitator enligt Dialogpaus-metoden.

  "Vi skulle väldigt gärna se svensktalande Tavasthusbor delta i samtalet! Tanken är att alla ska få delta i diskussionen på både svenska eller finska, huvudsaken att man förstår svenska" skriver Julia Hemgård, Koordinator, Bildningsalliansen

   

  www.bildningsalliansen.fi 

  taggar: Tavastsvenskar rf  Tavastehus  Diskussionsfestival  bildningsalliansen  
    Tillbaka